- Фънки, какво е усещането Ивана да е в скута ти? Та тя те предпочете дори пред столичния кмет Бойко Борисов?

- Не съм се замислял по въпроса, но беше много забавно. Предполагам, че тя е била щастлива да седне в скута на един от стожерите на хевиметъла у нас. А аз се забавлявах.

Но да си призная, чувствах се малко като ударен по главата, защото се изненадах, че е посветено специално парче за мен. Наистина не съм го очаквал.

- Тези дни лютата битка между Би Ти Ви и Нова тв е на фронта „Мюзик айдъл" - „ВИП Брадър 3". Като че ли този път се размениха ролите - вие залагате повече на провокациите, а в другия отбор станаха бели и добри. Имате ли „план" за противодействие?

- Не знам дали съм подходящият човек, който трябва да взима отношение по този въпрос. Пък и „ВИП Брадър" е толкова далеч от мен - никога не съм го гледал.

А иначе - на нищо не залагам. Аз съм член на журито и играя себе си, нямам роля - такъв съм си и в живота. Когато се наложи - „право куме в очи". Или юмрукът в мутрата. Аз съм си малко „първа сигнална", както казват хората. Къс ми е фитилът.

- Известно е, че миналата година режеше желаещите да берат музикална слава, ако са малко по-дебелички. По-фини ли бяха този път кандидатите за „Мюзик айдъл"?

- Глобално погледнато, нямаше голяма разлика. Имаше си доста охранени кандидати. Българинът явно се храни обилно.

- Заради твоите саркастични коментари миналата година се стигна до акцията „Народът срещу Фънки". Очакват ли се подобни брожения и сега?

- Тогава акцията се провали тотално. Защото се оказа, че народът е с Фънки. Явно хората разбират, че моят път е правилният.

- Пиете ли бира с Тома, който стана музикален идол миналата зима?

- С Тома наистина сме приятели, но не се виждаме често. Той работи върху песните си, аз също си имам достатъчно ангажименти. Но пък когато се засечем, действително се забавляваме. Той е готин агент.

- Как се сработихте с фолк певицата Мария? Тя по-критична ли е от колежката си Есил Дюран, която миналата година беше в журито?

- Двете няма как да се сравняват. Смятам, че Мария е обективна в преценките си. И е още една изненада за мен. Тя е втората фолк певица, с която се запознавам, но ми прави много, много добро впечатление. Справя се много добре.

- Подлежиш ли на подкуп и колко трябва да се бръкнат младежите, за да си по-снизходителен към тях в оценките си?

- Аз съм убийствено корумпиран. Първото, което искам, е билет първа класа за самолет до Лос Анджелис. След това - малко място в Малибу. Един декар край брега на морето ще бъде ОК. Но трябва да има и подходяща по големина вила. Не държа да имам яхта. Но пък ще ми трябва подходящ автомобил - обичам големи коли. И ще поддам веднага, ако ми предложат всичко това (смее се).

- Какъв ще бъде музикалният идол този път, според теб?

- Много е рано да се каже. Имаме много добри кандидати, направо брилянтни. Имаме много красиви момичета, които пеят добре. Има и интересни мъжки гласове. Младежите от Македония също са изключително интересни.

- Допускаш ли победителят да е именно от Македония?

- Каквото Бог покаже.

- Ако ти беше сред финалистите, на какво щеше да заложиш, за да впечатлиш журито и зрителите?

- Най-важното е да си различен като визия от основната маса хора. Макар че първото и най-главно условие е да пееш добре.

- Защо пак стана скандал с „Евровизия" у нас?

- Много се извинявам, но бяхме заети около „Мюзик айдъл" и пропуснах тези катаклизми около „билдинга на естрадната песен". Само се смея отстрани и наблюдавам.

Пак някакви глупости стават. Според мен трябва да се появи някой Фънки там, който да оправи нещата.

- Ти си организатор на концерта у нас на любимата ти жена и певица Мадона...

- Като жена много я уважавам. Като певица - нямам отношение. Не съм фен...

- Тъкмо щях да попитам дали имаш запазено място във ВИП зоната.

- Като на всеки концерт - няма да имаме време за седене. Концертът е забавление за хората, но ние сме на работа.

- Колко нерви ти скъса цялата организация?

- Мадона не е случаен изпълнител. Мразя да се взимам насериозно, но беше яко бачкане, пък и късмет, за да я „хванем". Спокойно мога да кажа, че съм горд с това, което успяхме да постигнем.

- Тя ли е най-скъпият музикант, който се изявява на наша почва?

- Не мога да коментирам този въпрос.

- Какви са нейните прищевки - ясно ли ви е вече?

- Рано е, все пак концертът е на 29 август и ние още не сме получили изискванията й. Засега сме на техническите неща - например как да вкараме контейнерите на стадионите, как да построим сцената... Но знам, че чакаме над 3500 костюма, къде ще ги побираме, не ми е ясно.

- Стана ли ясно колко са почитателите на Мадона у нас?

- Много е трудно да се каже, но са адски много - в сравнение с онези, които отидоха на концерта на „Депеш мод" например. Някъде над 35 000 души.

- Да чакаме ли други известни музиканти тази година?

- Много е трудно да се каже. Ние имаме три много важни концерта до края на август. Имам предвид концерта на Джордж Дюк, който ще е в НДК на 17 май. След това - „Депеш мод" на 18 май. И, разбира се, Мадона. Това е натоварена програма с големи имена и гледаме да отсяваме.

- Какъв е Фънки вкъщи? Сяда на масата, пие ракия, мърмори или...

- Не съм от т. нар. битови алкохолици. Нямам традиция да сядам вкъщи на салата и ракия. Бира пък не близвам. А когато седна на компютъра, изгонвам сина ми да не ми пречи, за да си играя на игрички. Иначе, повече се забавлявам с дъщеря ми Карла (5 г.). Обичаме да рисуваме.

- Гледат ли те децата ти, когато оценяваш музикалните идоли и как те оценяват твоите преценки и коментари в „Мюзик айдъл"?

- 100% стоят зад тати. Даже Карла понякога ми казва, когато гледаме заедно някое от предаванията: „Браво, само така!"

- Обикновено се носиш в доста свободен стил. Кой и кога за последно те е виждал с вратовръзка?

- О, Господи! Това беше на абитуриентския ми бал, и то за кратко. Така ненавиждам въжета, че просто откачам.

А и аз не съм човек, който носи костюм. Ако трябва да се отиде някъде, където този вид дреха е задължителна, аз просто не отивам.

- В рекламата на каква стока би се включил? Колежката ти Мария от журито на „Мюзик айдъл" може да ти предаде от своя опит с бирите...

- Със сигурност не бих рекламирал храни за отслабване. Но, виж, може би по-скоро някой вид саламче - с голямо удоволствие.

- А правил ли си опити да отслабнеш някога?

- Та аз съм постоянно на ананасова диета. Това означава, че ям всичко, но без ананаси. Но не отслабвам нито един килограм. И все съм си 115 кила. Но какво да се прави, много е приятно човек да си хапва.

Източник: в. Труд