Селин Дион и Кристина Агилера бяха клонирани в Пловдив, след като десетки почитателки побъркаха журито с изпълнения на едни и същи техни песни в първия ден от кастинга за "Мюзик айдъл" под тепетата. Мъжката половина от кандидатите за звезди пък беше избрала парчета на "Щурците" и Васил Найденов. 

Над 3000 мераклии, предимно в тийнейджърска възраст, окупираха петия етаж на "Тримонциум" с надеждата да достигнат до следващия кръг. Те изчакваха реда си в препълнения с хора ресторант и в лоби бара, докато Етиен Леви, Георги Георгиев от "Остава" и Ясен от група "Те" слушаха трелите в отделни зали. 

Под номер 8278 се беше записал и непримиримият борец срещу матурите Кристиян Гьошев, който беше подготвил изпълнения на "Любовта преминава" и It`s my life. 16-годишният ученик от строителния техникум Данчо Генов пък беше довел агитка от 30 съученици. "Ще изпея "Една българска роза", обяви младежът. А приятелите му съжаляваха, че Данчо не си е взел и тамбурата, за да си акомпанира. 

Преди кастинга участниците изписаха с телата си Musik idol върху мраморните плочи на площад "Централен". Следващото надпяване е в понеделник и вторник пред голямото жури. В него са фолкпевицата Мария, Фънки и Дони. Заедно с тях на масата в Пловдив ще бъде и Благовест Аргиров, но той само ще изказва мнението си, без право на глас, обясниха организаторите, пише днес в. "Стандарт".